18 mars 2013

Norra Europas managementteam från BMW Group kom till Arjeplog för att donera en BMW till Hornavanskolan. Bilen avtäcktes och överlämnades till skolan, stämningen var på topp!

BMW Group donerar en BMW 135i Coupé personbil till Arjeplogs gymnasium Hornavanskolan.

Under vinterhalvåret är Arjeplog världens ledande centrum för fordons och -komponenttester. Cirka 3 000 personer från Europas och Asiens fordons-­ och komponenttillverkare testar sina högteknologiska produkter i stabil vinterkyla på de frusna sjöarna för utvecklingen av framtidens fordon.

Hornavanskolan har ett nära samarbete med fordonsindustrin lokalt och internationellt inom utbildning, praktik och utrustning. Det är främst inom Teknikprogrammet BilSystemTeknik och det nya programmet med riksintag Fordons- och Transportprogrammet Fordonstestteknik, som BMW:n kommer att användas.

- Det är en fantastisk möjlighet för skolan och våra elever, att vi nu får tillgång till en ny BMW att använda i vår utbildning av framtidens fordonstesttekniker.  Vi är mycket tacksamma över donationen från BMW Group, säger Lena Schläger, Rektor vid Hornavanskolan.

- Biltestindustrin är oerhört viktig för Arjeplogs kommun och att gymnasieskolan och biltestindustrin sedan länge etablerat ett samarbete gynnar alla parter. Elever från Sverige och Norge får en unik gymnasiekompetens att bygga vidare på och testindustrin får en framtida rekryteringsbas, säger Bo-Erik Berg, Kommunchef Arjeplogs kommun. 

Publicerad av: Yvonne Pauna
Senast ändrad: 19 mars 2013

Kontakt

Växel: 0961 - 140 00

Öppettider:
Mån-Fre: 8.00-16.00

E-post: info@arjeplog.se