I slutet av juli börjar den period vi traditionellt kallar rötmånaden. Men det är egentligen vädret, värmen och fukten, som avgör om det är rötmånad för maten eller inte. Eftersom det har varit mycket varmt i Sverige under en längre tid så har rötmånaden egentligen pågått i månader.
Se till att hålla varm mat varm och kall mat kall. Och våga lita på dina sinnen. Titta, lukta och smaka på maten så att du inte slänger mat i onödan,
säger Jonas Toljander, mikrobiolog på Livsmedelsverket.
Varma och fuktiga dagar trivs bakterier och mögel som kan göra oss sjuka allra bäst. Genom att ta hand om maten rätt kan du både minska matsvinnet och risken för att bli sjuk.
Text: Livsmedelsverket
Publicerad av: Norea Dahlberg
Senast ändrad:
Kontakt
Öppettider
Måndag-torsdag
08.00-12.00 och 13.00-16.00
Fredag
08.00-12.00 och 13.00-15.00
Vecka 25-32 måndag-fredag
09.00-12.00 och 13.00-15.00
Dag före afton
08.00-12.00
Dag före röd dag
08.00-12.00
Klämdag
10.00-12.00
Medborgarservice
0961 - 144 44
Mån-Fre: 08.00-16.00
kommun@arjeplog.se
Växel: 0961 - 140 00
Arjeplogs Kommun
Tingsbacka, Storgatan 20
Arjeplogs Kommun
Arjeplogs Kommun
938 81 Arjeplog
Växeltelefon: 0961 - 140 00
E-post: kommun@arjeplog.se
Organisationsnummer: 212000-2668
Bankgiro: 203-7273
IBAN: SE05 8000 0826 4405 3171 3386
BIC: SWEDSESS