Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är en bred utbildning som efter avslutade studier ger dig behörighet att söka in till högskola och universitet. Det som gör vårt teknikprogram både unikt och spännande är att vi valt att fokusera utbildningen på fordonsindustrin. På Hornavanskolan har vi moderna och välutrustade tekniklokaler med motorlaboratorium som ger goda möjligheter för ditt teknikintresse att utvecklas. Du som elev kommer erbjudas teoretiska och praktiska övningar som förbereder dig för fordonsbranschen.

Hornavanskolan erbjuder följande inriktning: Teknikvetenskap
Du som elev bör vara duktig i matematik, fysik och med fördel gilla teknik. De teoretiska studierna är krävande, men varvas med roliga och omväxlande praktiska inslag. Efter avslutade studier är du redo att söka olika typer av ingenjörsutbildningar.

Körkort på Hornavanskolan: Elever som studerar på Hornavanskolan har möjlighet att ansöka om stipendium för körkort.
 
APL och företagskontakter:
Några av de företag som skolan samarbetar med är BMW, Daimler, Knorr-Bremse, VAG (Audi), Robert Bosch, GM, Aston Martin, Lotus Cars, Caterham Cars, MIRA Ltd.

Från företag och universitet kommer olika gästföreläsare till skolan. De föreläser bland annat om företagskultur, olika tekniska system, design, olika testmetoder och det senaste inom teknik för fordon.

I utbildningen får du möjlighet till APL under ett par veckor hos någon utav våra samarbetspartners i Sverige eller Europa. Det kan vara hos fordonstillverkare, komponenttillverkare eller mindre företag med anknytning till fordonsindustrin.

Arbetsmarknad och högre utbildning:
Hela fordonsindustrin har idag behov av tekniker och ingenjörer som har goda praktiska och teoretiska färdigheter. Om du ser din framtid utomlands ger Hornavanskolan dig möjligheter till språkstudier och förståelse för andra kulturer. Du kommer efter avslutade studier vid Hornavanskolan och eventuellt högre studier vara mycket attraktiv på arbetsmarknaden, även internationellt.

Publicerad av: Martin Stråmo
Senast ändrad:

Information

Rektor
Nina Lango
Telefon: 070-283 49 30

SYV
Linda Lundström
Telefon: 0961-142 13


Administration
Hornavanskolan
Telefon: 0961 - 142 04/141 84

Användbara länkar:
Blanketter