21 augusti 2013

Vi vill att du som invånare i vår kommun ska vara välinformerad, känna dig delaktig, och samtidigt ha en bra dialog med oss. Här finns kommunalrådets spalt om aktuella ämnen som är på gång i vår kommun. Spalten kommer ut 1-2 gånger i månaden på kommunens startsida.

Spalten Vårt Arjeplog finns även på Facebook för dialog.

Kommunalrådets spalt - Vårt Arjeplog v34

Nu tar vi nya tag!

Morgnarna börjar kännas lite kyligare. Vi får lite struktur på dagarna när barnen börjar skolan igen. Nu får vi kavla upp ärmarna och ta tag i våra jobb efter semestern.

Mitt jobb är varierande. Jag lyssnar till människor som har önskemål, tankar och ibland ilska kring hur man vill att det ska vara i kommunen. Jag deltar i möten med de olika organisationer och sammanslutningar som kommunen vill lyssna på eller vill påverka. Det handlar om att hitta gemensamma mål, förklara varför vi gör som vi gör eller om att ta mot information. Att vi ska försöka vara öppna och tillåtande och representera en plats där människor - olika människor - ska vilja vara och känna sig välkomna.

Vi kan inte alltid göra människor till viljes. När de skattepengar som vi får in - mindre än 200 miljoner kronor - inte räcker för att göra allt som vi vill, måste vi skära och prioritera. Och det innebär många gånger att säga nej, att ta bort. Det som håller en kommunstyrelseordförande vaken om nätterna är att vara säker på att vi skär på rätt ställe. Att veta att vi har all information som går att få och inte bara har lyssnat på de som har de starkaste rösterna. Vi jämför oss med andra och studerar oss själva. Om en verksamhet hos oss är dubbelt så dyr som samma verksamhet i Överkalix så är det fel någonstans, och det felet ska vi hitta och åtgärda.

När vi har lagt budgeten för kommande år är det kommunchefens uppdrag att se till att det blir som vi har bestämt. Vi har olika uppdrag och kommunchefen är den som leder verksamheten.

Eftersom vår förra kommunchef nu pensionerar sig har vi anställt Ann Engberg. Ann kommer närmast från Arvidsjaur där hon bland annat jobbat som utredare. Hon har gått bredvid Bo-Erik innan han slutat och kommer att börja "på riktigt" den första oktober. Ge henne ett bra välkomnande. Hon är en av våra viktiga samhällsbärare.

//Britta Flinkfeldt Jansson, Kommunalråd Arjeplogs kommun

Senast ändrad: 21 augusti 2013

Kommunalråd
Britta Flinkfeldt Jansson Telefon 0961 - 141 11

Spalten Vårt Arjeplog finns även på facebook för dialog.

Här kan du att läsa tidigare spalter:
Vårt Arjeplogöppnas i nytt fönster

ti on to fr