Is- och landbanor

Isbanor

Isbanorna är basprodukten. Kunderna beställer isbanorna och de lokala biltest-företagen påbörjar uppbyggnaden av banorna så snart isens bärkraft möjliggör detta. Därmed har ett lokalt ”know-how” byggts upp om tekniken att anlägga isbanor. Isbanorna görs efter kundernas specifikationer, som till en del varierar mellan säsongerna men oftast är de exakta kopior av föregående års banor. Det förekommer tre huvudtyper av isbanor:  Rakbanor Cirkelbanor Manöverbanor.  Banorna görs i olika storlekar eftersom kunderna har olika behov av kurvradier och banlängder. Även isens ytbeskaffenhet kan kunden få anpassad efter sina specifika önskemål. 

Landbaserade banor

Flera av biltestföretagen i Arjeplog har också anlagt landbaserade banor i olika utföranden: Banor med varierande split-funktioner. Cirkelbanor (den största har en diameter på 1000 m). Testbackar med olika stigningar. Ytskiktet är nästan alltid polerad is och uppvärmd asfalt. Manöverbanor

Dessutom används avlysta vägsträckor, t ex vägen upp till Galtispouda. 

Tester på det allmänna vägnätet

Vissa tester kräver långa körsträckor på det allmänna vägnätet. Det biltestföretag som bedriver den största omfattningen av denna typ av tester, kör ca 1.000.000 km/månad!

Publicerad av: Lotta Lestander
Senast ändrad: 31 oktober 2017

Kontakt

Öppettider
Växel: 0961-140 00
Mån-Fre: 8.00-16.00


Besök Tingsbacka
Mån-Tors: 8.00-17.00
Fre: 8.00-16.00

Lunchstängt: 12.00-13.00
kommun@arjeplog.se