23 mars 2015

På lördagen den 28 mars klockan 20.30–21.30 är det åter dags för Earth Hour! Det blir det nionde året som vi släcker ljuset under världens största klimatmanifestation. Att släcka lamporna under WWFs Earth Hour är en politisk symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar.

Arjeplogs kommun deltar bland annat genom att släcka ned belysningen på Torget. Viss annan belysning hålls tänd av säkerhetsskäl.

Under april ska politikerna även ta ställning till ett  förslag till Klimatstrategi. Läs förslaget här: Klimatstrategi förslag 20150310PDF. Den ska visa hur vi i Arjeplogs kommun tar ansvar för minskade klimatpåverkande utsläpp. Hur vi ska arbeta för att anpassa oss till svårigheterna, men även hur vi kan utnyttja de möjligheter som klimatförändringarna medför.

Förutom att  delta i symboliska Earth Hour kan vi alla  bidra genom att var lite mer klimatsmarta i vår vardag.  Påskhandla lokalt, täta fönster och dörrar och här finns några fler tips att läsaPDF.

Läs mer om Earth Hour på: www.wwf.se/earthhour
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Gå vidare till Arjeplogs Energi- och klimatrådgivningöppnas i nytt fönster

Publicerad av: Sandra Ohlsson
Senast ändrad: 24 mars 2015

Information

Läs mer om Earth Hour:
www.wwf.se/earthhour
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Energi- och klimatrådgivare
Martin Stenlund
Telefon: 070 - 257 80 22

Kontakt

Växel: 0961 - 140 00

Öppettider:
Mån-Fre: 8.00-16.00

E-post: info@arjeplog.se