Nyheter från kommunen

16 november 2016

Arjeplog har Norrbottens läns bästa tillväxt år 2016 och tilldelas därför Synas pris "Bästa tillväxt". Priset går till den kommun i varje län som har störst andel växande företag.

Vinnarna utses genom att samtliga aktiebolags bokslut granskas och läggs till ett index. Det består av andelen företag som ökat sin omsättning med mer än fem procent, andelen företag som ökat antalet anställda och andelen företag som går med vinst.

Vi vet sedan tidigare att Arjeplog har ovanligt hög andel företagare, att de företagare vi har är väldigt drivna och att vi har en arbetsmarknad som ibland är så het att arbetslösheten är under en procent. Vi vet också att en bred tillväxt, det vill säga att många företag växer, skapar en stabil region. Därför är det både viktigt och roligt att se att vi står oss så väl i konkurrensen med andra starka kommuner i Norrbottens län.

Många av Arjeplogsföretagen bidrar till vår position genom att antingen öka omsättningen, vinsten eller antalet anställda. En grupp utmärker sig genom att ökningar ialla tre kategorierna. Det är Arctic Freight, Arjeplog Vilt, Arjeplogs cementguteri, Bergmans, Galtis, Granns, Hoffmans, KtlTek, Lindgrens taxi, Silverhatten, Softronic, Stenbergs i Slagnäs, Tjintokk och Widmans.

Publicerad av: Fredrik Westerlund
Senast ändrad: 03 november 2016

Information

Utvecklingenheten
Fredrik Westerlund
070-118 71 42

Kontakt

Växel: 0961 - 140 00

Öppettider:
Mån-Fre: 8.00-16.00

E-post: info@arjeplog.se