06 maj 2019

Hur god är din krisberedskap?

Det är Krisberedskapsveckan, den årliga vecka där kommuner och landsting vill få dig som medborgare att fundera på hur god din krisberedskap är. I en serie inlägg denna vecka kommer vi att ta upp frågeställningar som kan vara nyttiga att ställa sig själv.
I vårt första inlägg ställer vi oss frågan om vad som händer när elen försvinner.


"Elen försvinner. Ingen vet hur länge.
Sverige är ett modernt land. Men ett modernt land är också sårbart, det krävs inte mer än några dagars strömavbrott för att mycket av det vi tar för givet ska sluta att fungera.
Värmen försvinner. Det blir svårt att laga mat. Inget vatten i kranen. Bankomaterna fungerar inte. Mobilnäten och internet går ner.
Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. Därför kommer de allra flesta att behöva klara sig själva en tid.
Se till att du och dina nära klarar vardagen om samhället inte fungerar som vi är vana vid. Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme, och att kunna ta emot viktig information. Med rätt förberedelser kan du även hjälpa andra."

Läs mer på dinsäkerhet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ladda ned en checklista att använda inför strömavbrott Pdf, 5.1 MB, öppnas i nytt fönster..


Se även gärna följande film om hur du säkrar din kommunikation vid en kris:

Publicerad av: Martin Stråmo
Senast ändrad:

Information

Kommunikatör
Martin Stråmo
Tel: 0961-141 39

Obs. Har du använt sökfunktionen och hittat en nyhet? Se på datumet längst ned på artikeln för att avgöra om informationen fortfarande kan vara aktuell eller ej.

Kontakt

Öppettider
Växel: 0961 - 140 00
Mån-Fre: 8.00-16.00

Dag före röd dag:
08.00-13.00

Medborgarservice
0961 - 144 44
Mån-Fre: 08.00-16.00

Lunchstängt: 12.00-13.00
kommun@arjeplog.se