17 mars 2020

Hornavanskolan hålls öppen tills vidare

Arjeplogs gymnasium Hornavanskolan håller öppen tills vidare. Nedan följer ett öppet brev från vår utbildnings- och kulturchef, Fredrik Westerlund:

Folkhälsomyndigheten uppmanar universitet och gymnasieskolor att övergå till distans- och fjärrundervisning. Rekommendationen gäller från och med onsdag 18 mars och syftar till att minska spridningen av covid-19 i samhället.

Vi följer de statliga myndigheternas information löpande och noggrant, men en grundläggande princip i krisberedskap är den så kallade likhetsprincipen – att aktörer inte ska göra större förändringar i organisationen än vad situationen kräver.

Region Norrbotten gör för närvarande bedömningen att smittspridningen på orter som Arjeplog fortfarande är på väsentligt lägre nivå än i större tätortsområden. Vårt gymnasium är dessutom en väldigt liten skola med små klasser och få program. I dagsläget är det därför inte en effektiv åtgärd att stänga skolan, varför jag har beslutat att tills vidare hålla den öppen som vanligt. För denna ståndpunkt har jag stöd hos smittskyddsläkaren på Region Norrbotten, Anders Nystedt.

Onsdagen den 18 mars kommer Hornavanskolans elever att få en lovdag för att personalen ska få tillfälle att säkra våra sedan tidigare befintliga lösningar för fjärrundervisning och för att i detalj planera för den situation som uppstår om vi vid något tillfälle ändå skulle övergå till en annan form av undervisning. Vårterminen förlängs med en dag för att väga upp för detta.

Gymnasiets skolavslutning blir därför fredag 12 juni.

Vi påminner alla om att stanna hemma när ni är sjuka, även med milda symtom, samt om att ha en god handhygien.


Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena,
Fredrik Westerlund
Utbildnings- och kulturchef
0961-143 52

Publicerad av: Martin Stråmo
Senast ändrad:

Information

Kommunikatör
Martin Stråmo
Tel: 070-206 52 98

Kontakt

Öppettider
Växel: 0961 - 140 00
Mån-Fre: 8.00-17.00

Dag före röd dag:
09.00-13.00

Medborgarservice
0961-144 44
Mån-Fre: 09.00-16.00

Socialtjänsten
ifo@arjeplog.se
Mån-Fre: 09.00-16.00

Lunchstängt: 12.00-13.00
kommun@arjeplog.se