Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

--
Evenemang
Evenemang

 • Utbilda dig till biosfärambassadör för biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka

  Affisch - utbilda dig till ambassadör för biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka
  Är du boende eller verksam inom Vindelälven-Juhttátahkka? Är du intresserad av sociokulturell, ekonomisk och ekologisk hållbar utveckling? Lär dig mer om biosfärområdet som modellområde för hållbar utveckling, knyt nya spännande kontakter och engagera dig!

 • Besöksförbud på särskilda boenden hävs 1 oktober

  Vaukagården från kortsidan.
  Från och med 1 oktober 2020 häver regeringen besöksförbudet på våra äldreboenden. Samtidigt ser vi att antalet fall av covid-19 i Norrbotten ökar och nu uppgår till cirka 10 nya fall per dag. Sedan vecka 39 har vi tre nya fall i Arjeplog. Vi vill därför poängtera vikten av att följa de besöksrutiner som är framtagna för Tallbacken och Vaukagården.
  Detta gäller för dig som vill besöka boende på Tallbacken och Vaukagården från och med 1 oktober.

 • Arjeplog är årets klättrare i Svenskt Näringslivs företagsranking

  Karta över Norrbotten, med de olika kommunerna färgmarkerade i skala efter hur väl de har placerat sig i Svenskt Näringslivs företagsklimatsranking. Arjeplog är väldigt grönt, liksom Boden och Älvsbyn. Övriga kommuner har en orange eller röd färg.
  Arjeplog har utsetts till årets klättrare i länet och stiger 77 platser i Svenskt Näringslivs ranking över kommuner med bäst företagsklimat. Med det tar vi en andraplats i Norrbotten!Rankingen bygger på företagens enkätsvar mellan januari och mars 2020, perioden innan covid-19 slog till med full kraft.Arjeplogs klättring med 77 placeringar till plats 88 i landet är kommunens bästa placering på tio år.


 • Besöksrestriktionerna på särskilda boenden hävs från 1 oktober

  Vaukagården från kortsidan.
  Vi förbereder just nu säkra besök inför att besöksrestriktionerna på våra särskilda boenden Vaukagården och Tallbacken hävs från 1 oktober. Du som har närstående på våra boenden kommer få lov att göra besök från detta datum utifrån de riktlinjer vi arbetar fram.Grundförutsättningarna kommer bli att du som besökande är smittfri, håller social distans samt noggrann handhygien.Vi återkommer med mer information om hur besöken ska genomföras.

 • Akut vattenavstängning i Laisvall

  På grund av reparationsarbeten på VA-systemet kommer det förekomma störningar av vattenleveranserna i Laisvall, de närmaste dagarna.Björnbergsvägen samt delar av Lavervägen kommer vara utan vatten. Dock kan även intilliggande gator märka av störningar.Arbetet kommer inledas från lunchtid idag, 21 september och pågå ett par dagar framåt.Vatten går att hämta vid vattenverket.

 • Funderar du på karriärbyte eller vidare studier? Bli undersköterska!

  Vy ned längs Drottninggatan från Torggatan. Frasses till höger och Coop till vänster på bild.
  Vill du arbeta med människor som behöver omvårdnad? Bli undersköterska!Lärlingsutbildningen ger dig en grundläggande yrkesutbildning. Varje vecka består av två dagar med teoretiska studier samt tre dagar praktik ute i verksamheterna.
  Utbildningen ger dig goda möjligheter till anställning. Utbildningens längd är 1 450 poäng, det motsvarar tre terminer heltid. Utbildningen är CSN-berättigad.
  Du är behörig till vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Du ska vara folkbokförd i Arjeplog. Har du ett slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis
  från gymnasiet är du behörig även om du är yngre än 20 år.
  För behörighet krävs utdrag ur belastningsregistret. B-körkort är meriterande.
  Välkommen med din intresseanmälan, senast 30 september, som mailas till Linda Lundström, studie- och yrkesvägledare: linda.lundstrom@arjeplog.se
  Linda tar därefter kontakt med dig för ifyllnad av ansökan. Har du andra frågor eller funderingar kan du självklart också maila eller ringa på 0961-142 13.
  Utbildningen startar januari 2021. Välkommen med din ansökan!

 • Drottninggatan kommer omasfalteras

  Vy ned längs Drottninggatan från Torggatan. Frasses till höger och Coop till vänster på bild.
  Drottninggatan kommer snart att omasfalteras mellan korsningen Torggatan och Lugnetvägen, samt en bit upp längs Centralgatan, utanför Ica.Asfalteringen kommer ske från tisdag 22 september, om vädret tillåter. Annars blir det vid första regnfria dag efter det. Gatorna kommer att stängas dagen före, för att fordon inte ska vara parkerade vid asfalteringstillfället. Undvik gärna att parkera längs sträckan från och med måndag.