Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

--
Evenemang
Evenemang

 • Digitalt frukostmöte för företagare - tema kompetensförsörjning


  Är du intresserad av vad kommunerna kan stödja dig med kring din kompetensutveckling? Är du en av våra företagare i kommunen?
  Välkommen till ett digitalt informationsmöte! Olika projekt och stödinsatser presenteras och vi informerar om vad de kan hjälpa dig med.
  Välkommen fredag 16 april, 08.00-09.00.Anmäl dig till info@argentis.se så får du en länk skickad till dig!

 • Störningar av vattenleveransen på Stengatan och Jakobsgatan tisdag-onsdag

  På grund av läcka kommer reparationsarbeten att ske på Stengatan och Jakobsgatan under tisdagen. Detta kommer medföra störningar av vattenleveransen. Eventuellt kan arbetena ske även under onsdagen.


 • Följ vårt nya instagramkonto: Ung i Arjeplog


  Arjeplogs kommun har nu kickat igång instagramkontot Ung i Arjeplog, som kommer skötas av vår ungdomssamordnare.Via kontot kommer information till unga i Arjeplog att spridas, men även media från roliga aktiviteter kommer man kunna se där.Följ oss gärna! https://www.instagram.com/ungiarjeplog/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • 2 nya fall av covid-19 i Arjeplog vecka 13


  Vecka tretton konstaterades 2 nya fall i Arjeplog. Under vecka tolv och tretton har sammanlagt 4 fall konstaterats och sedan utbrottets början har 94 fall konstaterats i Arjeplog. Smittspridningen i Arjeplog är nu på samma nivå som veckan innan.Arjeplog är på tredje plats i Norrbotten vad gäller andel av kommunbefolkningen som är vaccinerade - cirka 19 procent. Överkalix har störst andel vaccinerade, cirka 24 procent och Överkalix 23 procent.Smittspridningen totalt i Norrbotten har ökat från 651 fall vecka tolv till 934 fall vecka tretton, en ökning med 43 procent.Belastningen på slutenvården är fortsatt väldigt hög och behovet av intensivvård är fortsatt stort. Idag vårdas 39 personer med Covid-19 på sjukhus i länet, varav 9 på C-IVA.
  Under vecka 13 testades 5529 personer i Norrbotten för pågående covid-19-infektion via PCR. 956 av dessa (17,3 procent) testades positivt för covid-19.
   Västerbottens län fortsätter antalet covidsmittade att minska. Förra veckan bekräftades 467 personer med viruset via provtagning.

 • April, april! Gick du på det?

  Lyckades ni urskilja vilk av dagens inlägg som var aprilskämt? Vi vill med detta inlägg förmedla att Arjeplogs kommun inte kommer att dra igång konceptet hushållsbrandmän. Vi hoppas ni tyckte det var roligt – och att så många som möjligt gick på det. Berätta gärna hur länge du övervägde om det var sant eller ej.Vi är väldigt stolta över de brandmän vi har idag och organisationen kring det. Räddningstjänsten söker ständigt efter fler medarbetare och om du känner dig manad att bli brandman i Arjeplog, tveka inte att höra av dig till kommun@arjeplog.se.Vi kan också avslöja att nyheten om att Region 10 tänkte släcka ner också är ett aprilskämt som har gått ut genom kommunerna som är med i Region 10. Region 10 är ett samverkansnätverk för Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele. Dessa kommuner samarbetar i sex utpekade fokusverksamhetsområden: skola, omsorg, näringsliv, ekonomi, HR och kommunikation.

 • Nytt tillfälligt skoterförbud inom Västra Kikkejaurs samebys renskötselområde

  Arjeplogs Kommun har beslutat om förbud för körning med snöskoter inom området som är angivet på kartan. Se länk nedan.Klicka här för att läsa föreskrift om skoterregleringsområde inom Västra KikkejaurPDF

  Länk till nilaga 1, karta.PDF
  Området som berörs är Jilliebe Storbatjevárrie, som är del av ett område där ett naturreservat planeras, inom fastigheten Arjeplogs Skolbord 1:2. Förbudet är tillfälligt och gäller från 2021-04-01 till 2021-06-01.

 • Region 10: vi släcker för att bli fler

  Ett nedsläckt Arjeplog under kvällstid. Fotomanipulerad så att det ser ut som att alla lampor i samhället är släckta. Ett fyrverkeri blossar upp på kvällshimlen över plassn.
  I mitten av juni, lagom till när värmen och ljuset är tillbaka, planerar Region 10 att inleda en serie försök att öka inlandets dalande befolkningsmängd, genom att släcka ned elnätet under 24 timmar.Våra kommuner har de senaste åren sett en nedåtgående trend gällande antalet invånare. Ny data från Skellefteå Universitet visar att barnafödandet alltid ökar cirka 9 månader efter större strömavbrott. Vi nu ser en möjlighet att dra nytta av denna forskning.Åtgärden genomförs i samarbete med flera kommuner i Region 10, som just nu för tekniska samtal för att försöket ska kunna genomföras.- Vi ser detta som ett försök att dra nytta av ny forskning för kommunernas bästa, samtidigt som vi vill visa solidaritet för våra vänner i södra Sverige som har elbrist, säger Isak Utsi, kommunalråd i Arjeplogs kommun.