Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

Evenemang
Evenemang

 • Arjeplogs kommun söker vikarier

  Arjeplogs kommun ser ett ökat behov av vikarier. Om du har erfarenhet av arbete inom vård, omsorg eller annan kommunal verksamhet får du gärna kontakta oss om du har möjlighet att arbeta extra vid behov.

 • Medborgardialogen på temat omvärldsbevakning och yttre påverkan går att se i efterhand

  Den 26 jan 18:00 genomförde Arjeplogs kommun sin tredje medborgardialog för att uppmärksamma att demokratin fyllt 100 år. Ämnet för kvällen bestod av EU-politik ur ett medborgarperspektiv som presenterades med olika synfallsvinklar av två inbjudna föreläsare: Jessika Wide som är universitetslektor på Umeå universitet och Mikael Janson VD för North Sweden.Dialogen sändes på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och du kan se den i efterhand.Programmet för kvällen var:
  • Inledning. Kommunalråd Isak Utsi presenterade medborgardialogens tema och kvällens program.
  • Jessika Wide från Umeå universitet pratade om demokrati i EU och hur EU-medlemskapet påverkar Sverige. Jessika Wide är universitetslektor med forskningsintressen rörande kön och politik, kommunal demokrati samt äldreomsorg och marknadisering.
  • North Sweden pratade om sitt arbete. North Sweden European Office är Norrbottens, Västerbottens, Jämtland Härjedalens och Västernorrlands direktlänk till EU. Målet med verksamheten är att skapa förutsättningar för regionens företag, akademi och offentlig verksamhet att agera framgångsrikt på EU-arenan.
  • Sammanfattning. Kvällen sammanfattades av moderatorn.
  Demokratiberedningen
  Arjeplogs kommun, i samarbete med Region Norrbotten

 • Samtal om våld - att välja frihet

  Blir du för arg på din partner? Har du svårt att kontrollera dig? Har du varit våldsam i en nära relation? Har du problematik med svartsjuka? Har du ett beteende som du vill förändra?

  Det finns hjälp att få!
  “Våld är varje handling riktad mot en annan person som genom denna handling skadar, smärtar, skrämmer eller kränker samt får denna person att göra något mot sin vilja eller avstår från något som den vill”. - Per IsdalSamtal om våld är en behandlingsstruktur som riktar sig till dig som utövat våld i nära relationer.Fysiskt våld - Psykiskt våld - Sexuellt våld/tvång - Ekonomiskt våld - Materiellt våld - Latent våld - FörsummelseFunderar du över ditt beteende eller vill du ha hjälp?Kontakta
  Cajsa Norén
  0961-142 24
  cajsa.noren@arjeplog.se
  Individ- och familjeomsorgen

 • 38 konstaterade fall av covid-19 i Arjeplog vecka 3

  Vecka 3 accelererade smittspridningen ytterligare. I Arjeplog konstaterades 38 fall av covid-19 under en och samma vecka, vilket är ett nytt högstavärde under en vecka. Sammanlagt har 317 fall av covid-19 konstaterats i Arjeplog hittills.
  3 314 fall av covid-19 konstaterades i Norrbotten, vilket kan jämföras med 2 309 fall vecka 2.
  Cirka 1,3 procent av alla i Norrbotten var smittade samtidigt under vecka 3. I hela Sverige var samma siffra på 2,1 procent.Vecka 3 utfördes 9 019 PCR-analyser i Norrbotten, vilket är en liten minskning. 33,2 procent av dessa fick positivt provsvar.Region Norrbotten konstaterar i sin veckorapport att de höga sjuktalen medför stor sjukfrånvaro och risk för allvarlig påverkan i samhällsviktig verksamhet.

 • Uppmärksamhetsveckan - fyra gratisseminarier om alkoholmissbruk i familjer

  Enkel grafik i rosa med texten "Spelar roll!"
  2022 års uppmärksamhetsvecka i mitten av februari riktar ett brett fokus på situationen för barn som växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket. Vad finns det för risk- och skyddsfaktorer? Hur kan omgivningen i form av till exempel skola, civilsamhälle eller socialtjänst spela roll?Under veckan hålls fyra kostnadsfria seminarier på zoom, föranmälan via denna länk:https://duspelarroll.se/anmalan2022/ Länk till annan webbplats.


 • Är du 13-25 år? Kom och odla med oss!

  Kom och odla med oss!
  Youth Up North, Ung i Arjeplog och Arjeplogs kommun tar nu sikte på sommarens odlingsaktiviteter trots att termometern visar på minusgrader och att de isande vindarna byter av varandra.Vi söker ungdomar i åldern 13-25 som är intresserade av att odla sin egen mat på en av de kolonilotter som projektet tillhandahåller. Kostnadsfritt!


 • Ökad smittspridning i länet - något minskande i Arjeplog

  Vecka 2 konstaterades 2 309 fall av covid-19 i Norrbotten. Innan förra veckan är det mer än dubbelt så mycket än vad som har registrerats tidigare.
  Vecka 2 slog alltså rekord i antalet nya fall på en vecka. Vecka 1 hade vi näst flest smittade på en vecka med 1 612 fall och innan dess hade vi flest vecka 9 år 2020, med 1 115 fall.
  I Arjeplog hade vi vecka två 9 nya fall och vecka ett 19 nya fall. Åtminstone i Arjeplog ser vi en något minskande trend.De flesta som smittas är i åldern 25-29 år, följt av åldersspannen 20-24 och 30-34.Idag vårdas 24 personer med covid-19 på sjukhus i länet, varav 3 på C-IVA.