Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

--
Evenemang
Evenemang
 • 27 mars 2020

  Hornavanskolan övergår till fjärr- och distansundervisning

  Hornavanskolan, vinterbild
  Hornavanskolan övergår till fjärr- och distansundervisning från och med måndag 6 april. Elevhemmet kommer att förbli öppet före och efter det, inklusive under påsklovet.
 • 25 mars 2020

  Samhällets ansvar vid smittspridning

  Varje region har en smittskyddsenhet och en smittskyddsläkare som ansvarar för smittskyddet inom regionen. De följer upp anmälningar om inträffade sjukdomsfall, beslutar om åtgärder för att spåra smitta och rapporterar till Folkhälsomyndigheten. Arjeplogs kommun kan därför inte svara på frågor om smittspridning och smittspårning, utan hänvisar till Region Norrbotten.
 • 19 mars 2020

  Störningar i vattenleveranserna i Laisvall

  Det är störningar i vattenleveranserna i Laisvall. Ett reparationsarbete pågår i vattenverket. Avbrottet förmodas bli kortvarigt.
 • 18 mars 2020

  Hjälp riskgrupperna - handla åt andra


  Äldre över 70 är en stor riskgrupp som drabbas hårt av coronaviruset. Folkhälsomyndigheten vädjar till äldre att inte vistas i större folksamlingar, som exempelvis i affärer. Det kan därför bli svårt för dessa att genomföra en sådan vardaglig syssla som att handla mat.Om du tillhör denna riskgrupp, försök att stanna hemma.Om du inte tillhör en riskgrupp, se om du har möjlighet att hjälpa. Tillsammans minimerar vi riskerna.
 • 18 mars 2020

  Hjälp oss med Majlunken!


  Vi söker en privatperson eller förening som kan hjälpa oss med årets Majlunk. Vi behöver hjälp med att placera ut brevlådor och göra i ordning dem med block och penna. Vi behöver även hjälp med att hålla i prisutdelningen.
 • 17 mars 2020

  Hornavanskolan hålls öppen tills vidare


  Arjeplogs gymnasium Hornavanskolan håller öppen tills vidare. Nedan följer ett öppet brev från vår utbildnings- och kulturchef, Fredrik Westerlund:
 • 16 mars 2020

  Tack för all hjälp med praoplatser!


  Arjeplogs grundskola vill rikta ett stort tack till alla arbetsgivare som under läsåret 19/20 har tagit emot elever i årskurs 8 och 9 under deras prao.

  Vi tackar med en förhoppning om fortsatta goda samarbeten i framtiden! Utan er hade detta inte varit möjligt.