05 maj 2022

Om- och tillbyggnaden av gamla vårdcentralen i full gång

Om- och tillbyggnaden av gamla vårdcentralen har pågått sedan februari och nu har det utvändiga arbetet påbörjats. Sedan den här veckan är en byggkran på plats för att påbörja byggandet av det utvändiga taket. Det som tidigare har varit ett platt tak ska bli ett sadeltak, vilket bland annat kommer göra takunderhållet lättare.

- Det är roligt att besöka fastigheten och se hur mycket som hänt invändigt på ett par månader. Riksbyggen är en erfaren aktör att arbeta med och tillsammans med Nåiden Bygg AB och lokala entreprenörer går arbetet framåt enligt tidplan, säger vårt kommunalråd Isak Utsi (S).

När allt är klart och redo för inflytt under första kvartalet 2024 kommer vård- och omsorgsboendet bestå av 48 nya lägenheter för äldre, med gemensamma utrymmen, rehab och relaxavdelning.

Lägenheterna blir cirka 35 kvadratmeter stora. Tre av lägenheterna är för tillfälligt boende och i tre lägenheter finns det möjlighet för par att bo tillsammans. Dessutom kommer utemiljön att ställas i ordning med bland annat grillplats och planteringar.

Fastigheten kommer att ägas och förvaltas av föreningen KHF Arjeplog (Kooperativa hyresrättsföreningen) i vilken kommun, boende och Riksbyggen är medlemmar och den totala driftskostnaden ska blir ungefär densamma som kommunen har idag.

- Jag och mina medarbetare tycker det är intressant och spännande att följa arbetet och vi ser fram emot att flytta in i de nya lokalerna, det finns ett stort engagemang kring det här projektet, berättar Jill Persson Nilsen, enhetschef för särskilda boenden.

- Målet med det här projektet är att vi ska ha moderna och klokt anpassade lägenheter och arbetsmiljöer som vi kan ha verksamhet i lång tid framöver, det ska bli riktigt bra för de boende såväl som för våra medarbetare, avslutar Isak Utsi.

Görgen Åberg, kommunens projektledare för byggnationen, Jill Nilsen, enhetschef för särskilda boenden och Isak Utsi (S), kommunalråd, framför en byggkran vid gamla vårdcentralen.

Görgen Åberg, kommunens projektledare för byggnationen, Jill Nilsen, enhetschef för särskilda boenden och Isak Utsi (S), kommunalråd, framför en byggkran vid gamla vårdcentralen.

Steven Karlsson, Nåiden Bygg AB:s platschef och Jill Nilsen, enhetschef för särskilda boenden, Arjeplogs kommun, framför en planritning över de framtida lokalerna.

Steven Karlsson, Nåiden Bygg AB:s platschef och Jill Nilsen, enhetschef för särskilda boenden, Arjeplogs kommun, framför en planritning över de framtida lokalerna.

Arbetet med att riva invändigt inför ombyggnationen är i full gång.

Arbetet med att riva invändigt inför ombyggnationen är i full gång.

Publicerad av: Martin Stråmo
Senast ändrad:

Information

Kommunikatör
Martin Stråmo
Tel: 070-206 52 98

Kontakt

Öppettider
Måndag-torsdag
08.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredag
08.00-12.00 och 13.00-15.00

Vecka 25-32 måndag-fredag
09.00-12.00 och 13.00-15.00

Dag före afton
08.00-12.00
Dag före röd dag
08.00-12.00
Klämdag
10.00-12.00

Medborgarservice
0961 - 144 44
Mån-Fre: 08.00-16.00
kommun@arjeplog.se

Växel: 0961 - 140 00