Vuxenutbildning

Foto av Hornavanskolans baksida.

Funderar du på vidare studier eller ett karriärbyte? Då kan du vända dig till Vuxenutbildningen. Här kan du läsa ämnen och kurser på dels Komvux på grundskola nivå, dels på gymnasienivå, men även SFI samt viss yrkesinriktad utbildning.

I dagens komvux på gymnasial nivå har slutbetyget ersatts av gymnasieexamen. För elever med äldre betyg har det dock i många fall varit smidigare att få ett slutbetyg eftersom vissa äldre kurser inte kan ingå i en gymnasieexamen. Under en övergångsperiod kan därför slutbetyg utfärdas enligt äldre regler. Denna övergångsperiod var tidigare planerad att upphöra den 1 juli 2021, men förlängs nu till och med den 1 juli 2025.

Mer information om detta finns på regeringens respektive Skolverkets webbplats:

Regeringens Webbplats Länk till annan webbplats.

Skolverkets Webbplats Länk till annan webbplats.

Vid frågor eller funderingar, samt tidsbokning, vänd er till Linda Lundström, studievägledare - 073-435 29 00. Du kan även skriva till oss på VUX@arjeplog.se.

Sedan den 1 januari 2019 har vi avtal med Hermods. Du läser då på distans i din egen studietakt och lämnar in uppgifter via Hermods utbildningsplattform Novo. En kartläggning och en individuell studieplan planeras för dig utifrån just din målbild och din livssituation.

Publicerad av: Fredrik Westerlund
Senast ändrad: