Idag under Beredskapsveckans andra dag passade personal på vårt äldreboende Björkbacken på att öva krisberedskap! Det tänkta scenariot var ”ett plötsligt avbrott i matleveransen”.
Peter Byrne med personal har iordningsställt ett krisförråd för just sådana händelser, med torrvaror och konserver. Under en annorludna men trevlig lunch fick personal på Björkbacken, med viss hjälp från personal på kostservice, tillaga och servera mat från krislådorna.
Det hela gick väldigt bra, tycker kostchefen Peter Byrne. Behovet av att öva var märkbart, och denna vecka är ett bra tillfälle.
– Det känns som att vi har en initial plan på plats nu. Vi kommer ta erfarenheter från detta och fortsätta att arbeta med våra krisberedskapsplaner, sade Peter Byrne.
Under lunchen tillagades krismat för 40 boenden, plus personal.
På bilderna syns Hiwet Tesfay, Greta Hällgren och Ann-Marie Vikström, Peter Byrne samt Åsa Alnqvist.
Hiwet Tesfay bistår vid bespisningen
Åsa Alnqvist, som vanligtvis arbetar i storköket på Kyrkholmsskolan, tycker det var trevligt att krisöva på Björkbacken.
Greta Hällgren och Ann-Mari Vikström har värmt minestronesoppa.