I går firades Måltidens dag, en dag för att uppmärksamma och hylla alla de måltider som dagligen tillagas inom förskola, skola, vård och omsorg.

Bild på festens efterrätt: Hemlagad cheesecake

I Sverige har vi kapaciteten att laga tre miljoner måltider varje dag till barn, unga, sköra och sjuka, och dessa måltider spelar en nyckelroll i landets försörjningsförmåga. Offentliga måltider är en viktig resurs, särskilt i tider av kris eller krig.

På äldreboendet Björkbacken firades dagen med en mycket uppskattad kväll fylld av sång, skratt och gemenskap. Levande musik med Jan-Ove Nilsson, Madelene Aheinen Westerlund, Saimi Degerfalk, Katrina Quist som skapade en härlig stämning för de boende och personalen.

Kvällen bjöd på en trerättersmeny som kökspersonalen hade förberett:

  • Förrätt: Toast Skagen
  • Huvudrätt: Dubbelmarinerad fläskfilé med potatisgratäng
  • Efterrätt: Hemlagad cheesecake

Tack till kökspersonalen och alla inblandade för en härlig kväll!